Alper Uskalelier

Ik ren de Marathon van Rotterdam

Beste netwerk,

Ik heb jullie steun nodig…en niet alleen ik, maar ook kinderen die een trauma hebben, daar later meer over. Maar wat is de reden dat ik jullie steun nodig heb? Ik ga 14 april as de hele marathon van Rotterdam proberen te lopen en dat wordt voor mij een hele uitdaging. Vorig jaar zomer was ik nog niet in staat om langer dan 2km achter elkaar hard te lopen en toch had ik toen besloten om mij in te schrijven voor de hele marathon van Rotterdam. Mede doordat ik mijn doorzettingsvermogen wilde terugvinden, een belofte aan mijn vader over gezonder leven alsnog wilde inlossen, patronen wilde doorbreken, geïnspireerd was door andere marathonlopers in mijn vriendenkring en omdat ik gewoon een beetje eigenwijs ben, heb ik de adviezen van de trainer afgeslagen dat het niet verantwoord was om mee te doen met deze editie van de marathon.

Ik ben sinds vorig jaar herfst keihard gaan trainen en waar ik hardlopen eerst verschrikkelijk vond, vind ik het nu heerlijk! Hoewel ik te weinig heb stilgestaan hoeveel progressie ik in een half jaar tijd heb geboekt en mijn successen te weinig heb gevierd, ben ik nu echt wel supertrots op mezelf kijkend naar het proces. Maar nu de finish toch bijna in zicht is, wil ik hem nu halen ook. Ik ben wel erachter gekomen dat 42km echt wel een takkeneind is en ik heb jullie support nodig om mij over de finishlijn te pushen. Je kan mij supporten door gewoon die dag langs de lijn te staan en mij toe te schreeuwen “Appie, lopen met die benen van je” maar je kunt mij ook supporten door een geldbedrag te doneren voor een goed doel via deze link. 14 april komt toch een droom uit die afgelopen jaar bij mij is ontstaan, meedoen met de marathon van Rotterdam. Ik heb geleerd dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is en soms moet je er hard voor werken om dromen te kunnen realiseren. Of soms heb je hulp nodig van anderen die jou willen helpen om je droom te laten uitkomen, omdat je zelf een pittige periode achter de rug hebt. Zoals ook de kinderen van stichting Dream4Kids.

Deze stichting zet zich in voor kinderen (6-12 jaar) met een trauma. Als kinderen iets heftigs meemaken, komen ze daar niet altijd op eigen kracht overheen. Dan kan behandeling nodig zijn door een professionele hulpverlener. Als onderdeel van het behandeltraject kan zo’n hulpverlener een beroep doen op Dream4Kids om voor het kind een Droomdag aan te vragen. Op een Droomdag komt de mooiste droom van een kind uit. Het kind staat in het middelpunt van de belangstelling en voelt: ik doe er toe, ook ik mag er zijn en deze dag is speciaal voor mij georganiseerd. Dat geeft een kind moed, kracht en energie waar het nog lang op kan teren. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Het laat zien, dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst, zodat ze voelen en ervaren, dat zij ook belangrijk zijn.

Ik loop die dag niet alleen voor mezelf, maar ook om zoveel mogelijk dromen van deze kinderen te laten uitkomen. Mocht je nou denken bij je zelf “Appie, loop toch een eind weg”….wees niet bang, dat ga ik ook hopelijk doen de 14e, maar denk vooral aan de kinderen die jullie steun goed kunnen gebruiken, want iedere euro is mooi meegenomen.

Alvast bedankt!

25
24/04/2024
06:09

Onnox

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Onze droom is dat we voor alle kinderen met een trauma in de leeftijd van 6 - 12 jaar een cadeau voor het leven kunnen geven. Dream4Kids laat de mooiste dromen van kinderen met een trauma uit komen tijdens een Droomdag. Deze dag is onderdeel van het behandelplan dat is opgesteld door een professionele hulpverlener. Een Droomdag geeft een kind moed en energie en betekent vaak een nieuwe start. Het kind voelt: ik mag er zijn, ik ben ook belangrijk.